Voimalaitossimulaatio

Kenelle? Voimalaitosten käyttöhenkilöt

Yleiskuvaus Metso DNA-simulaattorista

  • Simulaattori on Metso DNA-automaatiojärjestelmän kautta ajettava CHP-voimalaitos, eli lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitos.
  • Simulaattorin kattila on lieriöllinen kiertopetikattila, jonka pääpolttoaineena toimii turve/puuhake ja tukipolttoaineena öljy. Kattilalla tuotetaan tulistettua höyryä kolmipesäiselle vastapaineturbiinille sähkön tuotantoa varten sekä saadaan tuotettua kaukolämpöä lämmönvaihtimien kautta.
  • Yhden päivän käyttökoulutuksella opiskelijat perehtyvät simulaattorin automaatiojärjestelmään sekä kattilan, turbiinin ja apulaitteiden perustoimintoihin, siten että he voivat harjoitella simulaattorilla itsenäisesti. Käyttöliittymä on internetpohjainen eli simulaattorilla voi harjoitella etätyöpöytäyhteyden kautta vaikka omalta tietokoneelta kellon aikaan katsomatta.
  • Samanaikaisesti simulaattorilla voidaan kouluttaa kahdeksan henkilöä.

 

Simulaattorikoulutuksen edut

Simulaattorilla ajaminen mahdollistaa normaalit käynnistys- ja pysäytystilanteiden ajoharjoittelumallit, joiden harjoittelu ei juurikaan ole mahdollista laitoksilla. Parhaiten simulaatioharjoittelun edut tulevat kuitenkin esille ajettaessa vika- ja poikkeustilanteiden harjoituksia, jolloin toimenpiteet voidaan tehdä turvallisesti vaarantamatta ihmisiä tai arvokkaita laitteita.

Simulaattorikoulutuksen kohderyhmät

Simulaattorikoulutus soveltuu voimalaitosten ja kaukolämpölaitosten valvomotyötä tekeville henkilöille sekä voimalaitostekniikkaa opiskeleville henkilöille.

 

Lisätiedot:
Kari Palokangas 050 4078 895

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

 

Takaisin

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja
Hei, voinko auttaa?

Livechat on suljettu

Olemme seuraavan kerran avoinna perjantaina 09:00-11:00

Voitte ottaa meihin yhteyttä myös tällä lomakkeella. Vastaamme viestiinne mahdollisimman pian.

Olet jonossa Sulje
Hei, olet jonossa sijalla ?. vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Kiitos!