Voimalaitossimulaatio

Kenelle? Voimalaitosten käyttöhenkilöt

Yleiskuvaus Metso DNA-simulaattorista

  • Simulaattori on Metso DNA-automaatiojärjestelmän kautta ajettava CHP-voimalaitos, eli lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitos.
  • Simulaattorin kattila on lieriöllinen kiertopetikattila, jonka pääpolttoaineena toimii turve/puuhake ja tukipolttoaineena öljy. Kattilalla tuotetaan tulistettua höyryä kolmipesäiselle vastapaineturbiinille sähkön tuotantoa varten sekä saadaan tuotettua kaukolämpöä lämmönvaihtimien kautta.
  • Yhden päivän käyttökoulutuksella opiskelijat perehtyvät simulaattorin automaatiojärjestelmään sekä kattilan, turbiinin ja apulaitteiden perustoimintoihin, siten että he voivat harjoitella simulaattorilla itsenäisesti. Käyttöliittymä on internetpohjainen eli simulaattorilla voi harjoitella etätyöpöytäyhteyden kautta vaikka omalta tietokoneelta kellon aikaan katsomatta.
  • Samanaikaisesti simulaattorilla voidaan kouluttaa kahdeksan henkilöä.

 

Simulaattorikoulutuksen edut

Simulaattorilla ajaminen mahdollistaa normaalit käynnistys- ja pysäytystilanteiden ajoharjoittelumallit, joiden harjoittelu ei juurikaan ole mahdollista laitoksilla. Parhaiten simulaatioharjoittelun edut tulevat kuitenkin esille ajettaessa vika- ja poikkeustilanteiden harjoituksia, jolloin toimenpiteet voidaan tehdä turvallisesti vaarantamatta ihmisiä tai arvokkaita laitteita.

Simulaattorikoulutuksen kohderyhmät

Simulaattorikoulutus soveltuu voimalaitosten ja kaukolämpölaitosten valvomotyötä tekeville henkilöille sekä voimalaitostekniikkaa opiskeleville henkilöille.

 

Lisätiedot:
Pekka Peltomäki 044 2742 385
Markku Oikarinen 040 7728 333

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

 

Takaisin

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja
Hei, voimmeko auttaa?

Saat meihin yhteyden tällä pikaviestilomakkeella. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian arkisin klo 08.00 – 16.00 välisenä aikana. Yhteyttä voit ottaa myös puhelimitse numeroon 010 843 4600.

Olet jonossa Sulje
Hei, olet jonossa sijalla ?. vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Kiitos!