POHTON TARINA

 

POHTO on suomalainen koulutus, valmennus- ja konsultointiyritys. Perustehtävämme on asiakkaiden kilpailukyvyn parantaminen, ja sen varmistamiseksi vaadimme palveluiltamme ja toiminnaltamme maan parasta tehokkuutta ja vaikuttavuutta.
 

POHTOn perustaminen

Pohjois-Suomen Teollisuusopisto, POHTO, aloitti toimintansa vuonna 1974 sen rahoituksen varassa, joka oli aiemmin UKK-sopimuksessa ohjattu ammattikoulutuksen kehittämiseen. Samassa yhteydessä perustettiin toimintaa tukeva säätiö, jonka jäseninä olivat keskeiset työmarkkinajärjestöt sekä pääosin Pohjois-Suomen alueella toimivat suuremmat tuotantolaitokset.
 

Vahvaa kasvua ja kansainvälistymistä

Kymmenen ensimmäisen toimintavuoden aikana saavutettiin määrälliset tavoitteet vähintään kaksinkertaisesti kaikilla alkuperäisillä toiminta-alueilla. Näitä olivat tuotanto- ja kunnossapitotekniikka, esimiestaidot ja henkilöstöhallinto sekä liikkeenjohto ja taloushallinto.
 
Koulutuksen sisältö kehittyi nopeasti, koko ajan tuli enemmän ja erikoistuneempia kursseja. Vuoteen 1984 mennessä kurssinimikkeitä oli jo 150. Koulutettavia oli vuosittain 4000 lähes 500 yrityksestä.
 
1990-luku toi mukanaan taloudellisen notkahduksen ja sitä seuranneen panostuksen vientiteollisuuden kasvattamiseksi. POHTO seurasi koulutustarpeen muutosta ja alkoi kansainvälistyä asiakkaittensa mukana.
 
POHTO on ollut jo pitkään tiiviissä yhteistyössä yritysten lisäksi Oulun yliopiston kanssa. Sieltä on saatu apua ja ohjausta koulutuksiin. Vastapalveluna on POHTOn kautta avautunut teollisuusyhteyksiä yliopiston suuntaan. Oulu on pysynyt POHTOn päätoimipisteenä, mutta koulutustoimintaa harjoitetaan koko Suomen alueella, erityisesti asiakaskohtaisina toteutuksina.
 

Jatkuvaa koulutuksen uudistamista

POHTOn rooli ammattilaisia ja yrityksiä yhdistävänä kokoonkutsujana on vahvistunut entisestään. Vuorimiesyhdistyksen metallurgiajaoston kanssa on toimittu tiiviissä yhteistyössä rakentaen metallin tuotantoprosessien parantamiseen tähtääviä ohjelmia. Metsäteollisuuden ja kunnossapitoyritysten koulutusta on hoidettu sekä toimialan yhteisillä kursseilla, että kahdenkeskisillä koulutussopimuksilla.
 
Elektroniikkateollisuuden voimakkaan kasvun myötä vuosituhannen vaihteessa rakennettiin Elektroniikkateollisuuden koulutustehdas yhteistyössä alueen yritysten, Oulun yliopiston ja oppilaitosten kanssa. Elektroniikkateollisuuden tuotannon vähentyessä alueella koulutustehdas rakennettiin liiketoimintasimulaatioksi, joka edustaa nykyisilläänkin ainutlaatuista yritystoiminnan oppimisympäristöä Euroopassa.
 

POHTO tänään ja tulevaisuudessa

Tänä päivänä POHTO nojaa yhä keskeiseen perustehtäväänsä – toimimiseen asiakasorganisaatioidensa menestyksen ja kilpailukyvyn edistäjänä. Asiakkaat ja yhteistyökumppanit löytyvät edelleen keskeiseltä osin teollisuudesta ja teollisuuden verkostoissa toimivista tuotanto- ja palveluyrityksistä, mutta koulutus- ja kehittämistoiminta kattaa myös julkisen sektorin ja PK-yrityskentän tarpeita.
 
POHTOn Oulun kehittämiskeskuksessa tarjoamme laajan koulutustarjonnan niin johtamisen kuin tuotannon teemoihin. Hietasaaressa löytyvät myös monipuoliset koulutus- ja kokoustilat sekä majoitus- ja saunatilat. Hietasaari tarjoaa myös erinomaisen ympäristön erilaisille tapahtumille, kuten perhejuhlille ja seminaareille.
 
2010-luvun POHTO on itsenäinen ja kehittyvä koulutus- ja kehittämisorganisaatio, joka varmistaa asiakkaiden tyytyväisyyden läheisellä yhteistyöllä asiakasyritystensä ja muiden koulutusorganisaatioiden kanssa sekä asiantuntevan ja aikaansa seuraavan henkilöstön toteuttamalla jatkuvalla tuote- ja palvelukehityksellä. POHTOn koulutuksissa toteutuvat nykyajan ja tulevaisuudenkin vaatimukset tehokkaalle oppimiselle: käytännönläheisyys, tekemällä oppiminen ja vuorovaikutteisuus, jossa hyödynnetään myös uusimpia teknologisia viestinnän ratkaisuja, jotka yhä enemmän mahdollistavat oppimisen siellä, missä asiakkaat toimivat, ajasta ja paikasta riippumatta.
 
Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja
Hei, voimmeko auttaa?

Saat meihin yhteyden tällä pikaviestilomakkeella. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian arkisin klo 08.00 – 16.00 välisenä aikana. Yhteyttä voit ottaa myös puhelimitse numeroon 010 843 4600.

Olet jonossa Sulje
Hei, olet jonossa sijalla ?. vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Kiitos!