Oppisopimuskoulutus ja
POHTOn oppisopimustoimisto

 

 
 

Oppisopimuksella voi opiskella kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin, joihin POHTOlla on järjestämisoikeudet. Oppisopimus perustuu työnantajan ja opiskelijan ja väliseen määräaikaiseen työsopimukseen, johon kuuluu ammattiin kouluttaminen työpaikalla. Oppisopimukseen liitetään henkilökohtainen opiskeluohjelma, joka laaditaan Opetushallituksen vahvistamien tutkinnon perusteiden pohjalta.

Oppisopimuskoulutuksella voi suorittaa valmistavaa koulutusta näyttötutkintona suoritettaviin ammatillisiin perustutkintoihin tai ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Oppisopimuksena voi suorittaa myös ei-tutkintotavoitteista lisäkoulutusta. Yrittäjät voivat kouluttaa itseään oppisopimuksella omassa yrityksessään.

Oppisopimuskoulutus perustuu työssä oppimiseen. Suurin osa oppimistavoitteista saavutetaan käytännön työtehtävien yhteydessä, jossa koulutuksesta huolehtii opiskelijan vastuullinen työpaikkaohjaaja. Tämä osallistuu opintojen suunnitteluun opiskelijan, koulutuksen järjestäjän edustajan ja opettajan kanssa. Työpaikkakouluttaja perehdyttää opiskelijan työympäristöön ja työtehtäviin, ohjaa opiskelijaa ja vastaa oppimisen arvioinnista. Hän toimii työpaikan ja oppilaitoksen yhdyshenkilönä ja opiskelijan tukihenkilönä.

Työpaikalla annettavaa koulutusta täydennetään tietopuolisella koulutuksella. POHTOn järjestämä tietopuolinen koulutus rakentuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Se on monimuoto-opiskelua, johon kuuluu erilaisia kehittämis- ja projektitöitä, lähiopiskelua, ohjattua etäopiskelua sekä etätehtäviä. Osa opetuksesta toteutetaan yhä useammin verkko-opetuksena.

 

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta:
Minna Jurvelin
puh. 010 843 4521, minna.jurvelin@pohto.fi

 

 

 
   
Hei, voinko auttaa?

Livechat on suljettu

Olemme seuraavan kerran avoinna perjantaina 12:00-14:00

Voitte ottaa meihin yhteyttä myös tällä lomakkeella. Vastaamme viestiinne mahdollisimman pian.

Olet jonossa Sulje
Hei, olet jonossa sijalla ?. vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Kiitos!